14. децембар 2012.

Vrt - kamin, ognjište

 Za one koji imaju vrtPre nego odlučite koji je prostor u vrtu najpogodniji za ogrevno telo morate imati u vidu namenu- da li će to biti mesto okupljanja i druženja, to jest hoćete li da imate isključivo ambijentalni kamin ili će se koristiti i za eventualnu pripremu hrane, roštilja i sl. Sve ostalo je pitanje dizajna, to jest ličnog ukusa u odabiru vanjskog izgleda.

Osmišljavanja plana vrta inače zahteva pre svega odabir željenih delova (staze, zelene površine, terasa, bazen ili fontana, elementi za sedenje i sl. ) Postoje osnovna pravila kojih se treba pridržavati pri osmišljavanju . Prvo bi trebalo odrediti mesto za sedenje te u odnosu na njega ostale elemente u zavisnosti od veličine vrta, vrste zemljišta, pa u sklopu toga i mesto za ogrevno telo. Ono bi moralo biti u blizini mesta za sedenje.
ambijentalni kamin

KAMIN

Odabir kamina zavisi o veličini vrta i mesta određenog za njega. Kamin mora biti postavljen tako da dim, ugarci i žar ne predstavljaju opasnost ni za vašu kuću, a ni okolinu.
Osnovni deo kamina - ložište je dobro produžiti prema vani pomoću ploče koja bi ujedno služila kao zaštita od ugaraka iz vatre. Na tržištu postoji veliki izbor gotovih kamina različitiH veličina i stilova. Nezavisno od toga da li će te odabrati kupovni kamin ili će te dati da se izgradi mora se pripremiti dobra betonska podloga. Taj deo je bitan da ne bi došlo do sleganja i naknadnog pucanja.

AMBIJENTALNI KAMINI 


ambijentalni kamin


ambijentalni kaminambijentalni kaminambijentalni kamin


ambijentalni kaminambijentalni kamin
Sculptor and architectural designer Elena Colombo builds gorgeous, creative, unusual fireplaces and firepits. Click on the image to go to her website!

Click to Close

ESTIA DESIGN Outdoor Fireplace Caminus 1100. www.estiadesign.com.au#firepits#garden#gardendesign


ambijentalni kamin i rostilj 


Burni vuurschaal met grill Cortenstaal 80 x 21 cm#firepits#garden#gardendesign


BARROW braséro barbecue de Konstantin Slawisnki. Les designers Ding3000 ont été inspirés par la forme d'une brouette pour la création de ce braséro. http://www.designers-avenue.com/fr/jardin-et-terrasse/3033-barrow-brasero-barbecue-konstantin-slawinski-4260184135004.html


Нема коментара:

Постави коментар