21. март 2014.

Zidovi



paneli


Farbanje je i najčešći način uređenja i dekorisanja zidova, ali zidne tapete su definitvno ponovo u trendu. Zanimljivi  i raznovrsni dizajni zadovoljiće očekivanja i onih najprobirljivijih a zidove će učiniti drugačijim.



Image result for wallpaper for walls living room


 TAPETE

Ono što je trend danas jeste postaviti ih na deo zida ili u deo stana, ređe se postavljaju na sve zidove. Ostavljeno je mnogo prostora za eksperimentisanje. Možete uklapati različite dezene tapeta, čak se i prave u serijama dezena koji idu jedan uz drugi. Često se koriste one sa floralnim motivima, a vratile su se i retro pruge, tufne i kvadrati.




Image result for wallpaper for walls living room



Osim klasičnih tapeta zidovi se mogu obložiti i tapetama od tekstila - ovakve tapete će izgledati lepo ne samo u klasično uređenim stanovima, nego i u ultramodernim prostorima. Tekstilne tapete mogu biti jednobojne ili sa uzorkom, a mogu se staviti na zidove cele prostorije, jedan zid ili samo deo zida (npr. do visine komode)





Related image









Image result for foto wallpaper for walls living room


FOTO TAPETE


Related image

Related image

Related image

Related image


MOLERAJ





Ukoliko ste poželeli ofarbane zidove osvežite na neki način, a ne znate kako da to učinite evo jednog od predloga. Efekat koji se dobija je razbijanje melanholične površine i pre svega ne košta mnogo.


Pinned Image






ŽBUKA

        Žbuka se koristi preko 5.000 godina te se ubraja u najstarije materijale na svetu. Žbuka je mineralni premaz za zidove,  zapravo vapneno-cementna mešavina sa udelom punila odnosno dodataka poput peska ili stiropora te vezivnog sredstva. Žbuke se razlikuju upravo po vezivnom sredstvu te prema tom kriteriju postoje gipsane žbuke, vapnene žbuke ili cementne žbuke, ali i kombinacije poput gips-vapnene ili vapneno-cementne žbuke. Pored toga, postoje i mineralne glinene žbuke i žbuke na bazi umjetne smole s organskim vezivom.

        Žbukanje osigurava  toplinsku izolaciju, akustičnu izolaciju prostora a jedan je od načina dekoracije zidnih površina. Efekat nanosa žbuke kreće se od  lagano grebane ili zaribane površine preko zaglađene do jako zagrebane površine.


Paleta proizvoda je skoro nepregledna.

  

Nanošenje žbuke debljine do nekoliko centimetara na zidove i strop zasigurno nije nikakva čarolija, a uz malo vežbe takav posao mogu obaviti i spretniji laici. Ipak, kako bi se izbegle pogreške u obradi, od velike pomoći mogu biti profesionalni saveti i upute stručnjaka.


ZIDNE TEKSTURE

 Teksturni zidovi su postali rastući trend, zato što mogu da preuzmu bezbroj estetskih formi, od finih linija do odvažnih geometrijskih figura. Ako tražite načine kojima bi promenili izgled vašeg enterijera, ovim putem dobijate par saveta za korišćenje teksture, kao sredstva koje će vas odvesti do vašeg cilja. Pojedine teksture su izvodive ručno, ostale podrazumevaju kupovinu panela.



NALEPNICE

Danas u radnjama postoji širok izbor  nalepnica specijalno za zidove što olakšava process uređenja. Još uvek je optimalnija verzija lični odabir motiva

Image result for muurstickers woonkamer



Umbrella Hanger







Chef

Slikovni rezultat za muurstickers keuken






Slikovni rezultat za muurstickers keuken


Image result for muurstickers keuken

Image result for muurstickers keuken

Image result for muurstickers keuken




Slikovni rezultat za muurstickers keuken






Magic Rose





Slikovni rezultat za muurstickers keuken


Double Decker London











Lava




Svaka mala promena može znatno da ulepša Vaš životni prostor. U tom slučaju pravo rešenje za tako nešto je odabrati neki zanimljiv detalj.


DEKORACIJA SA WASHI TRAKOM


Iste dekorativne elemente možete izvesti sa trakama.

























Kamen kao ukras



Upotreba kamen kao zidne obloge može imatiestetsku ali i funkcionalnu ulogu.  Estetska uloga je u stvaranju vizuelnog utiska, dok se funkcionalna odnosi na toplinsku, zvučnu i akustičnu izolaciju, izolaciju od vlage te prikrivanje eventualnih nedostataka postojećih zidova.
Način primene kamena kao i konačna obrada zavisi od ukusa. Kamen se može slagati u sitnijem formatu i formirati rustikalniju i hrapaviju površina zida ili u većim komadima, koji tvore glatku, celovitu plohu zida.

 Možete odabrati od tamnih do potpuno svetlih vrsta kamena u sjajnoj, mat ili hrapavoj završnoj obradi. Lepota kamena u interijeru dolazi još više do izražaja u kombinaciji s drugim materijalima – drvom, staklom ili metalom, a naglašava se formatom i načinom slaganja odabrane vrste. Iako pripada hladnim materijalima, kamen primenjen kao zidna obloga, stvara topao ugođaj, naglašava ambijentalne vrednosti i pojačava identitet prostora.










Postoje  dve vrste kamena : granitne – tvrđe vrste kamena i mramorne – mekše koji imaju široku primenu kod uređenja interijera. Zbog visoke cene prirodnog kamena danas se sve češće koristi dekorativni kamen koji je sjajna alternativa. 
Dekorativni kamen je sastavljen od prirodnih materijala (gline, kvarcnog peska, cementa), cenom je pristupačniji, a izgledom vrlo veran prirodnom kamenu. Kamen ostavlja zanimljiv i upečatljiv dojam, ali se ipak preporučuje  za jedan zid koji se želi naglasiti.




 














Atraktivno drvo

        Drvene zidne obloge unose toplinu u prostor.Mogu se koristiti u svim stambenim prostorijama: dnevnoj sobi, hodnicima, spavaćim blokovima pa čak i u kupatilu.Naravno, u vlažnim sredinama treba se koristiti specijalna vrsta drveta zaštićena od uticaja vlage termotretiranjem i raznim premazima.
       Debljine drvenih obloga se kreću od 0,4 do 3 centimetra i zavise od veličine dasaka ili panela. Mogu se lepiti direktno za zid ili imati svoju podkonstrukciju. Potkonstrukcija je uglavnom potrebna ukoliko je površina koja se oblaže većih dimenzija


.






         Načini slaganja drveta su različiti, a zavisno o slaganju, vrsti drveta kao i završnoj boji, stvorit će se određeni ugođaji u prostoru. Boju i vrstu drveta moguće je tematski vezati uz odabrani drveni nameštaj ili drvo provući kroz detalje – zidnu oblogu, ručice i nožice nameštaja, dekorativne predmete, itd.
Drvene zidne obloge mogu zauzimati samo delove ili kompletne zidne površine. S količinom drvenih obloga na zidu ne možete preterati, pogotovo zato što ih možete slagati u različitim bojama, oblicima i dimenzijama te na taj način razbiti monotoniju većih ploha. Drvo u interijeru oplemenjuje prostor, pa će odabir ovakve vrste zidnih obloga zasigurno biti sjajno rešenje.

























Ponekad interijeri „traže“ da se drvenom oblogom oblože svi zidovi prostorija pa čak i strop, što ostavlja vrlo efektan vizuelan dojam. To se posebno odnosi na planinske kuće, vikendice.






DETALJI NA ZIDOVIMA



Svaka mala promena može znatno da ulepša Vaš životni prostor. U tom slučaju pravo rešenje za tako nešto je odabrati neki zanimljiv detalj.





ŠTA SA KABLOVIMA

Image result for photos on the walls

Image result for photos on the walls

cabos_cachorro

cabos moldura


SATOVI 

Related image





Image result for DESIGN HOME MUUR








SLIKE










 











 OSTALO  

Image result for DESIGN HOME MUUR

Image result for DESIGN HOME MUUR

Image result for DESIGN HOME MUUR

Related image

Image result for DESIGN HOME MUUR

Image result for DESIGN HOME MUUR

Нема коментара:

Постави коментар