7. април 2015.

Dekoracija hrane- karamel jabuke ( kruška, višnja, trešnja )5 jabuka, opranih i osušenih
400 gr karamela
2 kašike vode
150 gr mrvljenog  keksa
30 gr otopljene bele čokolade
Žuta i crvena boja za kolačeKroz sredinu svake jabuke probodite drveni štapić.

U posudi za kuvanje, na srednje niskoj temperaturi rastopite karamel i vodu, često mešajući, dok se karamel u potpunosti ne otopi.Svaku jabuku umočite sa svih strana u karamel dok ne bude potpuno obložena. Ako je potrebno, kašikom dodatno prelijte karamel preko jabuke kako bi svaka strana bila prekrivena. Donju polovinu jabuke umočite u mrvljeni  keks i blago pritisnite kako bi se mrvice keksića zalepile za karamel. Poredajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite oko 25 minuta ili dok se karamel ne stisne.

Otopite belu čokoladu prema uputama na pakiranju. Ukapajte 4 kapljice žute i jednu kapljicu crvene boje za kolače i ostavite oko 15 minuta da se prohladi. Otopljenom čokoladom prošarajte jabuke i ostavite ih oko 10 minuta dok se ne stisnu.___________________________________
_____________________________________

Caramel & Chocolate Covered Pears- I think these will be not just delicious, but a beautiful addition to the Thanksgiving table.:  Cherries Dipped in White Chocolate – recipe shared by Simple Provisions:Нема коментара:

Постави коментар