11. октобар 2016.

Ulazna vrata


ULAZNA VRATA


Ulazna vrata  obično ne menjamo, zadržavamo rešenja graditelja pridržavajući se načela da spoljni izgled vrata ne treba puno da odstupa od ostalih vrata u zgradi, već ih treba uskladiti bojom i dizajnom. Ukoliko se ipak odlučimo za promenu najpre ćemo potražiti rešenje u ponudi na tržištu.

PVC- ALU
Related image

Related image


Related image

Image result for ulazna vrata  ideje


U poslednje vreme favorit tržišta je PVC i ALU stolarija. Ponuda je raznovrsna, reklo bi se za svačiji ukus ali i finansijske mogućnosti. U odnosu na ponude privatnih stolara ova vrata su pristupačnija cenom. PVC stolarija je otporna na velike temperaturne oscilacije, boje su postojane i godinama ostaju iste, a održavanje je izuzetno jednostavno zato što je PVC materijal visokog sjaja i glatkih površina idealan za jednostavno čišćenje. Još jedna dobra karakteristika ove stolarije je to što održava toplotnu.

DRVENA

U ponudi kod naših stolarskih radionica / stolara postoje uglavnom standardni modeli. Retki su majstori koji se usuđuju da se odmaknu od standarda jer su troškovi takvih vrata mnogo skuplji a platežna moć naroda jako mala. Ipak je moguće naići i na takve radionice te fotografije ulaznih vrata mogu pomoći kod idejnog rešenja.
Related image
 Drvo pruža poseban osećaj topline i dobrodošlice. Kako bi se zadržao sjaj ovih vrata, koriste se posebni premazi za spoljnu upotrebu (otporni na UV zrake i vlagu).

Image result for ulazna DRVENA vrata  idejeRelated image

Kombinacija staklo- drvo 

Image result for ulazna DRVENA vrata  ideje

Related image 
Image result for деревянная дверь для дома

Image result for porte en bois pour la maison moderneImage result for puerta de madera para la casa


Image result for wooden door for the houseImage result for ulazna DRVENA vrata  idejeRelated imageRelated imageImage result for ulazna DRVENA vrata  ideje

STAKLO- ALU 
Staklena vrata su popularna u modernijim kućama i pre svega bezbednijim. Ona se  više koriste u unutrašnjem prostoru ( više o unutrašnjim vratima vidi ovde ) a ako padne na takav izbor nejčešće su to drvena vrata kombinovana sa staklom. Na tržištu je mnogo upravo takvih i relativno su bezbedna .


             

TAPACIRANA VRATA 


BEZBEDNOST

Image result for bezbednost ulaznih vrata

Blindirana i sigurnosna vrata (   napravljena od hladno-valjanog čelika ) nude  najviši nivo sigurnosti i najveći kvalitet zaključavanja. Zbog visoke cene ona nisu dostupna svima stoga se moraju  obezbediti drugačiji vidovi zaštite i bezbednosti. Najvažniji elementi  zaštite mogu biti: kvalitetan metalni štok, čelična podkonstrukcija plota, čelična brava sa najotpornijim cilindrom i masivne sigurnosne šarke.  Bezbednosni sistemi ne bi trebali biti provokativni. Prekomerna zaštita provocira. 
Dodatni delovi ( poput ovih na prvim slikama ispod ) mogu izgledati kao estetski dodaci.  

Image result for ulazna DRVENA vrata  ideje


Image result for ulazna DRVENA vrata  ideje

BRAVE
  Image result for bezbednost ulaznih vrata     Image result for bezbednost ulaznih vrataImage result for bezbednost ulaznih vrata


RASVETA

Uz to što je rasveta ukrasni detalj ona  ima i zaštitnu funkciju. U zgradama postoji zajednička rasvetate nema potrebe za dodavanjem posebne svetiljke. Sa kućama je drugačije. Rasvetu je neophodno staviti pored samih ulaznih vrata. Moguće je I dodatno osvetliti proctor nepostredno ispred.

Image result for lighting the front entrance apartment
Image result for lighting the front entrance
Image result for ulazna DRVENA vrata  ideje
1 коментар: