5. април 2014.

Praktične ideje ~ kuhinjaOsnovni zahtev u kuhinji je raspored koji omogućava neometano kretanje tokom rada ali i organizacija koja će kretnje svesti  na minimum. Ova dva faktora utiču na uštedu vremena i snage tokom pripreme jela. Veličinu kuhinje mogu da odrede samo oni koji grade sopstvenu kuću. Njena razmera odgovaraće veličini porodice, a ponajpre finansijskim sredstvima na raspolaganju. Ipak, prilikom izrade plana neophodno je razmisliti o funkcionalnosti obzirom da su naknadne izmene instalacija u kuhinji, poput onih za dovod i odvod vode, električnih instalacija, dovod plina te ostalih instalacija, mnogo teže i naravno skuplje.Kuhinjska oprema 

 Svi bi želeli da imamo optimalnu opremu, no dobra domaćica će se snaći sa osnovnom.  u principu je jako važno odvagati  neophodnost kupovanja svega i svačega ne samno zbog malog prostora već i prakse da se mnoge stvari posle kupovine i ne upotrebe a zauzmu dragoceni prostor. Prilikom odabira električnih aparata obratite pažnju na potrošnju električne energije za svakog od njih. Visoke cene električnih aparata sa smanjenom potrošnjom energije su dugoročno gledajući veoma isplativi.

Ukoliko imate ostavu iskoristite je za stavljanje aparata koje ne koristite svakodnevno.
vidi orgnizaciju ostave : OSTAVA


                                                             
                                             ISKORIŠTENOST POSTOJEĆEG PROSTORA  

 ladice, police za pohranjivanje posuđa

NAJOPTIMALNIJI RASPORED  

Black, white, wood

 pri rasporedu posuđa najviše bi se trebalo voditi računa o zonama  radnji, to jest mestima predviđenim za radnje čišćenje, rezanje, miksanje i td. U tom smislu treba unapred odrediti takve zone i u njih postaviti aparate i ostalu opremu potrebnu za najefikasniji rad. ( mikseri, noževi i kante za otpad i sl.)


Pohranite kuhinjske alate i aparate sa sličnim funkcijama zajedno. Posuđe i ostalu opremu potrebno  je uvek vratiti na isto unapred definisano mesto.

Ako nemate odvojenu ostavu, čuvajte žitarice i drugu suvu robu za pečenje u blizini frižidera ili
mesta za pripremu hrane. Sve ovo treba da je iznad linije pogleda ukoliko je moguće, ali ne tako visoko da vam treba stočić kako biste ih dohvatali u svakodnevnoj upotrebi.


___________________________ZIDOVI

Zidovi u maloj kuhinji mogu biti dragocen prosto za odlaganje određenih delova posuđa. Potrudite se da ih iskoristite jednostavno kako ne bi izgledali pretrpano. Razmotrite ideju o dizajnu otvorene kuhinje. Ovo rešenje je karakteristično za severnjački stil. Jedini problem kod otvorenog prostora je sakupljanje prašine na policama. Ako ste spremni na redovnije čišćenje priuštićete sebi neverovatnu funkcionalnost.

_________________________


Image result for kitchen organizing ideas

Related image

Related image

Hang pots and pans somewhere up high.


                                            MAKSIMALNA ISKORIŠTENOST PROSTORA

_____________________________________________________Image result for kitchen organizing

Related image


Image result for kitchen organizing

Related image

Image result for kitchen organizing hacks


Small Kitchen Organizing Ideas • Tips, Ideas & Tutorials! Including this idea of using a magazine holder for storing your canned goods.:  


 ______________________
A Cabinet Door Wastebasket | 33 Insanely Clever Things Your Small Apartment Needs:


Never thought of putting these magnetic spice containers on the inside of the cabinet door.:Image result for kitchen organizing

Kitchen #organizing idea:  Turn a magazine rack into a wall mounted fruit holder.:

I like this for my onions, potatoes, garlic. A 1 tiered one would fit good on the counter. General Store Wire Bins:

Onion and potato storage. Put on inside wall of pantry..:

Image result for kitchen organizing hacks

Pantry: wire racks for produce:


Image result for kitchen organizing hacksImage result for kitchen organizing ideas

Related image

Related image

Related image2 коментара: