23. март 2014.

Radijatori kao modni detalji

Ni radijatori nisu što su nekada bili. Radijatori, do nedavno samo sporedna stvar u svakom domu skrivali su se iza zastora  i smatrali ih ružnim i nužnim zlom. Zahvaljujući modernom dizajnu  osvojili su istaknuto mesto u prostorijama. Pored izgleda novi radijatori raspolažu prvorazrednim tehničkim karakteristikama, jednostavnim načinom održavanja i visokom kvalitetom  zagrevavanja.

 
Dizajneri su uspešno izazovu koji su pred njih stavili moderni, minimalistički uređeni stanovi i užurbani način života, a pritom zadovoljili ekološke i ekonomske zahteve. Radijatori, grejne ploče zauzimaju sve manje prostora, mogu se gotovo neprimetno uklopiti u svaku prostoriju ili pak - ako su dizajnirani u obliku slike, kugle, stuba ili ogledala - postati ukras stana.
 


 
Bez obzira na to u kojem je stilu uređen vaš dom, radijatori iz nove kolekcije, osim što će osigurati toplinu, u njega će uneti i novu estetsku notu. Moderni radijatori različitih dimenzija sigurno će se dobro uklopiti u interijer vašega stana, a odaberete li one u boji, možete i efikasno osvežiti životni prostor.
 
 


 
 
 
Osim prestižne tehnologije, brojne modele potpisuju i renomirana dizajnerska imena. Engleski dizajner Peter Jamieson, koji trenutno živi i deluje u Monte Carlu, osmislio je revolucionaran radijator proizvođača Tubes. Promatrao je kako radijatori u kupatilima nemaju funkciju i osmislio je model koji će služiti svrsi .
 
Montecarlo radijator omogućava odlaganje peškira, sapuna, šampona, četkica, ogledalca ili papuča. Model je dostupan u paleti RAL boja proizvođača te u krom, nikl satiniranoj ili zlatnoj obradi. Proizvodi se u horizontalnoj ili vertikalnoj formi  kvadratnog oblika.
 
 
Ludovica i Roberto Palomba odlučili su pristupom formalne redukcije pdobiti više kvalitativnih vrednosti proizvoda. Pojednostavljenjem forme, doveli su proizvod do svoje esencije, srži i najintimnije prirode. Njihov uspeh je vidljiv unutar modela radijatora kolekcije Square, t.b.t., Soho i Square bench.
 
 


Radiatoren in vele modellen en stijlen

 
Površinski volumen, čista forma i velik broj mogućnosti obeležavaju Square radijatore. Model dopušta slobodu i identifikaciju vlastitog prostora: odabirom dimenzije, boje i položaja postave. Krajnje jednostavan i efektan, Square je dostupan unutar Tubes RAL palete boja.
 
Antonia Astori i Nicola de Ponti osmislili su stojeći ili zidno postavljen radijator Milano, senzualan i plastičan, koji ne nalikuje na radijator – osim što u potpunosti ima funkciju.
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 

1 коментар: