23. септембар 2013.

Lusteri
Kvalitetna rasveta dom čini prostor ugodnim za život i odmor, dok pogrešan raspored rasvetnih mesta i loš odabir vrste  mogu biti uzroci glavobolje, umora očiju, pa čak i slabljenja vida. Rasvetna tela dakle ne treba birati isključivo prema njihovoj estetici, već prema funkcionalnosti i planski, skladno potrebama prostora.

Svetlost bitno utiče na estetiku svakog prostora. Ona omogućava da se nešto naglasi, a nešto sakrije. Bitno je znati koji deo enterijera, komad nameštaja ili ukras, treba osvetliti, a koji ostaviti u tami kako bi bio manje primećen. Dakle, prvo odlučite šta ćete ponosno istaći uz pomoć osvetljenja u svom domu. Svakako je bitno da svetlo prilagodite  nameni prostorije. Više svetlosti potrebno je u radnom prostoru i kuhinji, manje u dnevnom boravku.  SIJALICA
.  Decoration:   "Bedroom ♡ Zo fijn een lichte en rustige slaapkamer! Fijne avond allemaal ♥︎ #sukha #loods5 #sissyboyhomeland":


.  

Jake sijalice povećaće topline i izazvati refleksiju topline i svetlosti od predmeta ispod. Postavljena samostalno i bez abažura, sijalica deluje zanimljivo poput skulpture. Uz pomoć običnog strujnog kabla (poželjno u jarkoj boji) i ove sijalice možete dobiti vrlo povoljno i efektno osvetljenje.
Poznati proizvođači rasvete prepoznali su kvalitet ove sijalice i počeli su da je koriste u svojim proizvodima.
.  

Pogotovo radne površine treba osvetliti tako da se osoba ne nalazi između izvora svetlosti i predmeta sa kojima radi.


.  
ACROBATES 323 L CONIC BLACK:
.  

The lamps are hung with thin black electrical cords that draw bold geometric shapes in the air:

.  


.  

Handgemaakt, Uniek, Eigentijds en Eigenwijs. Dat is de Industriële Lightbar van Loftdeur.nl. Op maat gemaakt voor een prijs die je mond doet openvallen!:


.  
Loft 9b Attic Apartment in Bulgaria 2 -- beautiful and clever design.http://www.manufacturedhomepartsinfo.com/manufacturedhomelightfixtures.php has some information on where to find light fixtures to install in your home.:


Project H Bedroom Reveal: Before and After:


Michael Anastassiades creates minimal lighting designs from glowing spheres.:
.  

Michael Anastassiades creates minimalistic weightless Mobile Chandeliers:

.  

♡Choose One♡ (@xchoosejone) | Twitter:


 Postavljena samostalno i bez abažura, sijalica deluje zanimljivo poput skulpture. Uz pomoć običnog strujnog kabla (poželjno u jarkoj boji) i ove sijalice možete dobiti vrlo povoljno i efektno osvetljenje.

 Foto "pinnata" dalla nostra lettrice Manù, blogger de La casa di Manu Djupedalsgatan 6 | Stadshem:  


Image result for Lighting front of the apartment


Trpezarija treba biti osvetljena efektno i funkcionalno. Stoga je poželjno kombinovanje direktne i nedirektne rasvete, koje će omogućiti različite načine osvetljivanja prostora, zavisno o prigodi. Kod jela je poželjno da je svetlost direktno usmerena na sto, dok će kod porodičnih proslava i dečjih druženja bolje odgovarati nedirektna rasveta, a prilikom svakodnevnih aktivnosti nešto suptilnija rasveta prostora. U trpezariji se takođe preporučuje ugradnja regulatora jačine rasvete, koji će omogućiti i podešavanje intenziteta osvetljenja prostora.

.  
51641

.  MOOOI light:
Image result for modern chandeliers in the living room


Dominantni luster iznad stola u trpezariji treba omogućiti adekvatnu rasvetu stola te istovremeno biti dekorativni element koji će istaknuti sklad i lepotu trpezarije. Svojim oblikom on bi trebao omogućiti dobru osvetljenost površine stola te slabiju osvetljenost u njegovom okruženju, kako svetlo ne bi smetalo osobama koje sede oko stola. Uz pomoć prekidača za regulaciju napona u svečanim prilikama je moguće smanjite jačinu rasvete i tako stvoriti intimnija atmosfera. Ostale značajne tačke i elementi trpezarije mogu se osvetliti posebnim lampama.  

.  


.  

.  
.  

.  .  


 


DNEVNI BORAVAK 

Image result for modern chandeliers in the living room.  Dnevni boravak je prostor za odmor, pa generalno gledajući ne traži jaku rasvetu. Izuzetak je kutak za čitanje u kome je najprikladnije postaviti sobnu lampu na stalku, s usmerenom svetlošću prema knjizi ili časopisu, a da pri tom ne obasjava čitaoca ili celu sobu. Direktna rasveta i blještavilo klasičnih sijalica u dnevnom boravku zamaraju i podižu temperaturu prostora, stoga je dobro koristiti lustere ili plafonjerke ili sijalice s mogućnošću podešavanja jakosti osvetljenja.


Image result for chandeliers in the living room


Нема коментара:

Постави коментар