5. јун 2013.

Bogataško sklonište za Sudnji dan
Luksuzni stanovi, smešteni duboko ispod prerije u Kanzasu u napuštenom silosu za lansiranje projektila, dizajnirani su da izdrže sve, od ekonomskog kolapsa, solarnih baklji, terorističkih napada ili pak pandemije smrtonosne bolesti.
Naravno, ako se garancija ne pokaže solidnom, nećete imate kome se žalite, no u tom trenutku osiguranje će vam verojatno biti najmanja briga.
Izgrađen da izdrži nuklearni napad, silos je ograđen betonskim zidom debljine 3 metra, a proteže se 53 metra pod zemljom. Trenutno su svi spratovi spojeni metalnim stepenicama, ali planira se izgradnja lifta.Takođe, planirana je u njemu izgradnja zatvorenog tipa farme, sposobne za uzgoj dovoljno povrća i ribe za prehranjivanje 70 ljudi. Uz to, u zalihama će se naći dovoljno suve hrane za 5 godina.
Osim bazena, bioskopa i biblioteke, u vreme apokalipse u skloništu će biti posebni spratovi za ambulantu i školu.

 

Kompleksni sastavi za održavanje života energiju će dobijati od konvencionalnih izvora - generatora, kao i alternativnih poput vetra.
Veliki podzemni bazen vode skladištiće vodu filtriranu kroz ugljenik i pesak.


7 od 14 podzemnih spratova biće stambeni prostor po ceni od 2 miliona dolara za jedan ceo sprat, a 1 milion za pola sprata.
Do sada su prodata tri i po sprata. Dva ugovora su na razmatranju, i još su samo dva sprata na raspolaganju.


foto

Нема коментара:

Постави коментар