6. децембар 2012.

Ploče u vrtu~Sedimentne stene tj. ploče napravljene od njih, su materijal koji će vrtu dati prirodni izgled. Najčešće se koristi krečnjak. Krečnjak prilikom kvašenja, usled kiše ili pranja, menja boju u tamniju zato nije loše da ih se prelakira bezbojnim lakom.

Reciklirani granit je predivan i  izuzetno dekorativan material. Polirani granit se dosta često koristi  u  kuhinji za radne površine, ali se može koristiti i u vrtu zbog svoje čvrstine i otpornosti na habanje.
Ovaj granit se može naći u crnoj boji ali i u beloj, zelenoj, crvenoj, ružičastoj… Terrazzo je jeftinija alternativa.


Image result for het plaatsen van tegels in de tuin 


Related imageRelated image

 Related image

Image result for tiles in the garden

Related image

Image result for tiles in the garden


Image result for tiles in the garden

Image result for tiles in the gardenRelated image


Related imageRelated image
STAZE
Osim što su funkcionalni deo svakog vrta, vrtne staze su sve više i vrlo dekorativni element vrta. Mogućnosti njihove izvedbe počevši od odabira građevnog materijala, pa do konačnog izgleda staze, nebrojene su.
Stazu je najjednostavnije napraviti od gotovih, kupovnih betonskih elemenata koji su danas dostupni u celoj paleti boja i koje možete po volji kombinovati u skladne celine.
Nešto jeftinija varijanta je betoniranje površina staze što također može delovati vrlo privlačno, naročito ako se radi o niveliranim plohama. što u principu nije preporučljivo.
Side of house. Timber edging with large format pavers and gravel. Economic option to total pave.
Нема коментара:

Постави коментар