Slika
© Pegasus Global Holdings

Imace e sve odlike pravog, funkcionalnog grada.
U američkoj pustinji na području savezne državeNew Mexico gradi se grad vrijedan 1,4 milijarde dolara, u kojem neće živjeti ni jedna osoba.

Američka kompanija za razvoj Pegasus Global Holding gradi 'grad laboratorij' na 38 četvorna kilometra u kojem će se testirati novi načini mogućeg života u budućnosti, piše news.com.

'Grad laboratorij bit će reprezentativan primjer modernog američkog grada. Uključivat će urbano, predgrađa i ruralne zone kao i prateću infrastrukturu. Grad laboratorij bit će umrežen i u njemu će se prikupljati podaci što će istraživačima dati mogućnost da simuliraju sustav', priopćili su iz Peagusa.

Istraživači će u tom gradu moći simulirati različite scenarije, a budući da će grad biti umrežen rezultati scenarija bit će zabilježeni.

Nebo nad gradom bit će puno dronova pomoću kojih će se nadzirati dostava roba, budući da će ceste u gradu biti prepune automobila, kamiona, autobusa bez vozača. U ovom gradu neće biti ljudi, pa ukoliko nešto i pođe po zlu nitko neće stradati.

'Bit će to pravi laboratorij bez komplikacija i pitanja sigurnosti koja se javljaju ukoliko se nešto testira na području na kojem žive ljudi', rekao je Bob Brumley, direktor Pegasusa.

'Ovdje možete slomiti stvari i zabijati se u stvari te se naviknuti na to kako stvari rade i prije nego ih izbacite na tržište', dodaje.

Svega 300 ljudi će nadzirati ovaj grad i održavati njegovu infrastrukturu.